A test egészsége a léleknél kezdődik.

Egyszerűen imádom ezt a mondatot, bár oly sokszor nem veszik komolyan jelentését. Hoztam nektek egy férfiak körében elég gyakori tünetet, hogy megmutatassam a mögötte húzódó valós problémát. Hátha lesznek, akik magukra ismernek ennek hallatán, kicsit tudatosabban odafigyelnek majd magukra és visszafordítják a zavaró tüneteket.

Hajhullás- korai kopaszodás fejtetőn:

A haj az erőt jelképezi, a kínai orvoslásban a vesével van kapcsolatban, ami a legfontosabb szerv, hiszen benne tároljuk az életenergiát.

Férfiaknál gyakoribb az a jelenség, amikor a fejtetőn elkezd ritkulni a hajszerkezet, viszont szakállban nincs hiány. Ez azt jelképezi, hogy az illető inkább intellektuális, mint érzelmi beállítottságú, vagyis inkább a materiális világ felé fordul, elnyomja a spirituális énjét. Hajhullás esetén gyakran elmondható, hogy az illető igyekszik mindent az irányítása alatt tartani. Fél attól, hogy nyisson, nehogy elveszítse a kontrollt. Talán úgy gondolja, hogy mindent jobban csinál, mint mások. Ez viszont folyamatos belső félelemmel jár, folyamatos stresszt okoz, amit tudatosan vagy tudatalatt elnyom magában.

A leghosszabb út -mintegy negyven centiméter-a fej és szív között lakozik. Mindennap rálépünk erre az útra. Vannak, akik naponta többször is megteszik ezt, úgy tűnik fáradtság nélkül. Mások viszont újra meg újra megakadnak az első centimétereknél, megfordulnak, újra kezdik, vagy egyszerűen csak feladják, hisz egyszerűbb fejből cselekedni. Minek az árán? Tudom, hogy nehéz a felülről lefelé vezető út vándorává válni, átadni magunkat az érzéseknek, hisz félünk a kiszámíthatatlantól, ami útközben történhet. Csak kevesen nem érzik távolságnak ezt a negyven centimétert, de ők azok, akik igazán élnek, akik igazán át tudják élni a pillanatot, akik a fájdalmak ellenére megtalálják a boldogságot.

Tehát amit ebben az esetben javaslok, kedves férfiak, nem az, hogy a legdrágább samponnal kényeztessétek magatokat, hátha visszanőnek azok a fránya hajszálak, vagy megmarad a jelenlegi mennyiség, hanem hogy nyissatok az élet felé, nyissátok ki a szíveteket, hagyjátok, hogy az élet irányt mutasson nektek, ne akarjatok mindent kontrollálni, engedjétek az érzéseket!

Egy próbát megér, nem?!