Ha olvastad az előző blogomat, már biztosan ismertebb lesz számodra is az alábbi kép.

Az én mérési eredményem 1.0

Két hónap elteltével újra megmértem magam. Követve a program utasítását a változás egyértelműen érezhető volt, de kíváncsi voltam, mit fog mutatni a műszer.

 • Egy szervrendszer sem szerepel a “ROSSZ” oszlopban, a szervezet elkezdte visszanyerni korábbi erejét.
 • Egyedül a májfunkciót láthatod a “Nem jó” oszlopban.
  Ez nem ad okot az aggodalomra, hiszen a máj meridiánnak 180 napra van szüksége a teljes regenerálódáshoz. Ő felel a méregtelenítő folyamatokért, teljesen normális, ha a regenerálódás során ő még kilóg a sorból. 

A már számodra is ismert meridián táblázat pedig az alábbi:

 • Az a bizonyos AVG, átlagos életenergia szint visszaugrott a normál tartományba.
  2 hónap alatt egy közepesen erős értéket értem el: 38,5.

  Az állandó fáradtság elmúlt, több erőm maradt az edzésekre, és nem voltam folyamatosan levert, gondterhelt.
 • A középső oszlopba, az egészséges tartományba ugrott a legtöbb érték, már csak néhány rendszer maradt le a regenerálódásban, amik idővel és odafigyeléssel könnyen felzárkóznak.

Min változtattam az egészségemért?

 1. Ahhoz, hogy több energiám lett a mindennapokban két dolog segített igazán:

  A korábbi mérés során a műszer megmutatta milyen tápanyaghiányaim vannak. Ennek tudatában természetes táplálékkal és táplálékkiegészítőkkel pótoltam a hiányt a kiszabott mennyiséggel .

  A tápanyaghiány mindenkinél más és más, mind a táplálékkiegészítő típusa, mind pedig az adag személyre szabott!
 2. A másik domináns tényező, aminek kezelése hatalmas változást adott: a stresszkezelés volt.

  Mind tudjuk milyen komoly betegségek alakulnak ki a bennünk lévő stressz hatására. A folyamatos görcsölés, izgulás, megfelelési kényszer a munkában, de bármilyen más terén az életnek, a depressziótól kezdve, az emésztési zavarokon át, a vérrögök kialakulásában domináns szerepet játszik.

  Egy olyan munkát végeztem, amiben egyáltalán nem leltem örömöm, a napi 8-10 óra irodai munka mellett silányan fértek be azok az elemek az életembe, amik feltöltődést jelentettek. Nem volt megállás, mint ahogy sehol máshol sincs, jól tudom…

  DE: igenis szüksége van a testnek, hogy óránként felállj az asztaltól és tudatosan 5-10 percet mozogj, nyújtózkodj, sétálj egy kört, szellőztesd ki a fejed, majd újult erővel folytasd a munkát.

  Hagyj időt a feltöltődésre, hisz nem vagy robot. Mind tudjuk a feladatok nem fogynak el, a munkát sosem fejezzük be igazán, csak abbahagyjuk, de feltöltődésre MINDIG kell időt szánni.

  A rendszeres jóga, a meditálás és sport által segítettem szervezetemet regenerálódni. 
 3. A tápanyagpótlás mellett nem elhanyagolható a víz fogyasztása sem. Nem is gondolnánk milyen jelentőséggel bír, ha tényleg odafigyelünk a bevitt mennyiségre.

  Nem cukros vagy szénsavas üdítők, kávék, teák, forrócsokik, hanem szűrt csapvíz vagy ásványvíz fogyasztására gondolok. Apró változtatások eszméletlen befolyással vannak a szervezetre.

  Anyagcseréd beindul, a vérkeringésed begyorsul, egy idő után energikusabbá válsz és nem lesz szükséged energia löketre, hogy munkába menj.
  Kisebb az esélye a vérrögök kialakulásának, hisz hígul a véred és a gondolkodást is segíti.
 4. Táplálkozás: Bár évek óta odafigyelek mit eszem, és igyekszem tudatosan táplálkozni, a változatosság, a rendszeresség és a megfelelő mennyiség beállítása kulcsfontosságú.

  Sokan esnek abba a hibába, hogy snackekkel, nulla kalóriás üdítőkkel, energia italokkal nyomják el a fáradságot, az unalmat az iskolában, a munkában, vagy épp ez segít koncentrálni.

  A probléma ezzel főleg az, hogy a folyamatos étel/ital fogyasztással összezavarodik az anyagcsere, a vékonybél nem tud megfelelően dolgozni, ezáltal nem lesz hatékony az emésztés.
  Könnyen kialakul elhízás, anyagcsere zavar, puffadás, fáradékonyság…

  A rendszeresség beállításában segít a program és a SZERVÓRA, amiről korábban írtam.
  Ha a tested nap mint nap azonos időszakban kap táplálékot, az anyagcseréd egy idő után be fog állni és az energiát nem arra veszi el, hogy emésszen, hanem arra, ami éppen igazán fontos.

A szervezetünk egy igen komplex kis gépezet, rengeteg tényező befolyásolja az adott állapotot, de ha odafigyelünk jelzéseire és megadjuk neki azt, amire igazán szüksége van, hosszú ideig meghálálja.
Mint láthattad a diagnosztika megmutatta számomra, mire volt szüksége a szervezetemnek. Apró odafigyeléssel igyekeztem segíteni azt és két hónap leforgása alatt egy igen jó szintre sikerült helyreállítani.